Hulptransport april 2018.

Afgelopen september is ons laatste transport naar Moldavië gegaan.  We deden er iedere keer ongeveer een jaar over om een trailer vol te krijgen met hulpgoederen.

Het is nu april, 6 maanden verder nog maar en dit nieuwe transport zal bestaan uit 2 trailers vol met hulpgoederen. In zo een korte tijd zoveel spullen heeft ons ook wel een beetje overvallen, maar tegelijkertijd ook heel mooi dat er zoveel naar Moldavië te brengen is nu.

In het transport deze keer ook veel voeding. Een grote hoeveelheid conserven en aardappelen gaan met dit transport mee. Iets waar men in Moldavië al reikhalzend naar uitkijkt. Het is immers langzamerhand het eind van het winterseizoen waarbij de voorraad eten zo ongeveer op is en er nog geen nieuwe oogst is. Dus het eten is meer dan welkom in deze periode.

Naast het eten ook heel veel schoolmeubilair. Een complete inventaris uit Waardenburg, daarnaast ook van verschillende scholen uit Gorinchem en Grave. Zoveel dat er één trailer voor een groot gedeelte hiermee gevuld is en op vier verschillende plaatsen weer schoen voorzien kunnen worden van nieuwe meubels. De laatste keer dat ze daar nieuwe meubels hebben gekregen was in de jaren ’50. Dus vervanging is geen overbodige luxe maar een noodzaak.

Verder in het transport hee veel kleding, huisraad, klein meubilair, verpleeg en verzorgingsartikelen, fietsen, rolstoelen, enz., enz. Spullen die in een constante stroom hun weg gevonden hebben naar ons depot. Spullen van particulieren en van bedrijven of instellingen.

Het is fantastisch om als stichting nu dit transport te kunnen en mogen doen. Maar dit kunnen we omdat zoveel vrijwilligers continu te handen uit de mouwen steken in de periode voorafgaand aan het transport om alles te sorteren en transport klaar te maken. We kunnen dit doen omdat particulieren, bedrijven, kerken en instellingen dit werk van harte ondersteunen met en financiële bijdrage of sponsoring dor ter beschikking stellen van trucks en trailers. We kunnen dit doen omdat er een grote groep de handen uit de mouwen steekt om de trailers te laden. Zonder dit alles is een dergelijk transport niet mogelijk. Daarom heel, heel veel dank hiervoor. Dit zeggen we vooral uit naam van al die mensen uit Moldavië waar dit en andere transporten voor nieuwe hoop zorgt.

Dinsdag 17 april vertrekken de vrachtwagens naar Moldavië waar ze eind van de week zullen aankomen. De distributie lijsten liggen daar klaar zodat de spullen heel snel hun bestemming zullen vinden. Dank aan iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft gedaan.