Transporten

 

Door de loop van tijd gaf iemand wel eens iets met de boodschap: "misschien iets voor Moldavië", misschien kunnen mensne daar het nog goed gebruiken."

En dat klopt ook wel. Er is zoveel armoede en zoveel gebrek dat men alles wel kan gebruiken. Dat kleine beetje en die incidentele keer dat er iets binnengebracht werd, werd steeds meer en meer. Voor de grap zeiden we tegen elkaar dat we misschien wel een aanhanger nodig zouden hebben om spullen in Moldavië te krijgen omdat in ons eigen vervoer er te weinig plaats voor was.Al gauw, werd het grapje, 'misschien hebben we wel een busje of vrachtwagentje nodig. Niet lang daarna werd wel duidelijk dat het toch echt een vrachtwagen moest worden. En tot onze eigen verbazing rolden we op deze manier in het organiseren van een hulptransport. Niet gehinderd door enige kennis en ervaring zijn we dit pad ingeslagen omdat inmiddels een gestage stroom van spullen, kleding, etc binnekwam, en nog steeds binnenkomt.

Het eerste transport is gegaan. Inmiddels zijn er meerdere gevolgd. En nog steeds komen spullen binnen en zal een volgend transport ook dit jaar weer richting Moldavië vertrekken.

Op deze pagina's impressies in woord en beeld van deze transporten.