kinderdagverblijf

We waren er al veel vaker langsgereden. Een gebouw zoals alle anderen. Beetje verder van de weg af staande, maar eigenlijk weinig tot geen verschil. Ook kapotte ramen en verwaarloosd uiterlijk. Misschien als gebouw een beetje groter, maar dat was het dan toch wel. Alleen één verschil; voor het gebouw gekleurde speeltoestellen. Ook wel in vervallen staat, maar toch nog duidelijk speeltoestellen voor kinderen. Natuurlijk hadden we al vaker zitten filosoferen wat er hier zou zijn, maar verder waren we nog niet gekomen. 

Vandaag hebben we de stoute schoenen maar eens aangetrokken en zijn we gewoon op het gebouw afgestapt en aangeklopt.

In eerste instantie een beetje argwanend werden we ontvangen. Wie zijn jullie en wast komen jullie doen. Al snel ontdooide iedereen toen duidelijk was wie we waren en wat onze doelstelling was.

We hadden dus aangeklopt bij een kinderdagverblijf. Hier komen de kinderen van ouders die werken hun dag doorbrengen. De binnenzijde van het gebouw was de keerzijde van de buitenkant. Net als overal elders in scholen, huizen of wat dan ook, achterstallig onderhoud, kapot en wat dan ook. Maar toch, een kinderdagverblijf dus.

Met het bezoek hebben we er dus weer een nieuw project bij want ook hier is nog veel te doen .........