Binnen Stichting Movu-Moldova is er dit jaar behoorlijk wat gewijzigd.

Zowel Jan-Anton en Wilnanda van de Mooren als Elias en Janske van Vugt hadden besloten te stoppen. Gelukkig zijn er wel opvolgers gevonden.

Rob en Conny Hendriks uit Waspik en Jan en Anneke van Gent uit Giessen hebben het stokje overgenomen.

 Er zijn 2 informatie avonden geweest, een in ’s Hertogenbosch en een in Poederoijen, toen is er officieel afscheid genomen van Jan-Anton, Wilnanda, Janske en Elias.

De doelstelling bleef ongewijzigd: hulp bieden in Moldavië!

Dat mocht in 2019 dan ook weer gebeuren; er zijn weer 2 vrachtwagens vol goederen naar Moldavië gegaan. Deze zijn gelost in Paicu, daar hebben we een nieuw contact. Tamara Bucur is een kindertehuis aan het opstarten en daarnaast komt een “eldern home” voor  bejaarden en terminale mensen.

Om het nodige geld bij elkaar te krijgen heeft Jaap van der Spek (chauffeur) zijn vaste sponsors benaderd. Hij doet al een aantal jaren ieder jaar een hulptransport en heeft een aantal mensen die hij kan benaderen.  De ene vrachtwagen is op deze manier zo goed als helemaal gesponsord, de andere helaas niet.

Eind 2019 hebben we ook weer een bonbons-actie gehouden, dit gebeurt al een paar jaar achter elkaar en de mensen weten inmiddels hoe heerlijk de bonbons zijn.

Ook is er gestart met de verkoop van Moldavische honing en wijn. De honing is daar gekocht, we proberen op deze manier een jong gezin te helpen aan een zelfstandig bestaan.

Verschillende malen zijn we naar Moldavië geweest, het is goed om daar te zijn, de hartelijkheid van  de mensen te ervaren. En te zien dat hulp er wel degelijk toe doet! Het is geen druppel op een gloeiende plaat, maar een druppel olie tussen de raderen.